Τμημα Αρχαρίων
ΒΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης Τα πρακτικά μαθήματα (8-9 μαθήματα ανάλογα με τον καιρό) γίνονται με τα σκάφη της σχολής και ξεκινάνε από τον ΝAOB κάθε Σάββατο ή Κυριακή.

Θεωρητικά μαθήματα ( 8 μαθήματα) Γίνονται για όλα τα τμήματα μαζί, προκαθορισμένη ημέρα της εβδομάδος και σε ώρες μετά την εργασία σας. (πχ απόγευμα μετά τις 18.30).

Τι χρειάζεται να φοράμε κατά την διάρκεια της ιστιοπλοΐας ? Άνετα ρούχα, αδιάβροχο αντιανεμικό, γυαλιά, καπέλο, παπούτσια ιστιοπλοϊκά ή αθλητικά παπούτσια να μην γλιστράνε.

Ηλικίες κατάλληλες για Ανοιχτή θάλασσα ? Απο 18 ετών και άνω χωρίς περιορισμό. Στον ΝΑΟΒ έχουμε ενεργό ιστιοπλόο 83 ετών !

Βαθμολογία & εξετάσεις Υπάρχει αξιολόγηση και βαθμολογία μετά από γραπτές εξετάσεις που αφορούν όλη την ύλη που έχει διδαχθεί, μαζί με ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια, χρήσης του σκάφους, συντονισμό ταξιδιού, κ.λπ…

Στα πρακτικά μαθήματα υπάρχει η αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή που παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική αξιολόγηση.

Η απόκτηση του διπλώματος Ανοικτής θαλάσσης, σε καμιά περίπτωση πρέπει να θεωρείται δεδομένη χωρίς τις ανάλογες επιτυχημένες γραπτές εξετάσεις.

Το Φρεσκάρισμα γνώσεων των παλαιότερων μαθητών μας μετά από καιρό, σε θεωρητικά μαθήματα είναι ευπρόσδεκτη και όλοι οι μαθητές μας έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τα θεωρητικά τμήματα στις τρέχουσες σχολές.

Δεν θέλουμε το δίπλωμα που θα αποκτήσετε σας να μείνει αχρησιμοποίητο σαν καδράκι !!!

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων τί κάνουμε?

Οι Δυνατότητες σας..

α) να οργανώσετε την δική σας παρέα και να ναυλώσετε ενα σκάφος (χρειάζεται πλέον ένα δίπλωμα και μια βεβαίωση γνώσης ιστιοπλοΐας)

β) Να συνεχίσετε την πρακτική με τα απογευματινά τμήματά μας μέσα την διάρκεια της εβδομάδας, ανεξάρτητα αν έχετε δίπλωμα από τον ΝΑΟΒ ή από άλλη σχολή

γ) Να ενταχθείτε στην αγωνιστική ιστιοπλοϊκή οικογένεια και να τρέχετε σχεδόν κάθε εβδομάδα στους αγώνες που διοργανώνονται (έχετε πλέον αθλητική ταυτότητα)

δ) να χαίρεστε την ιστιοπλοΐα και να έχετε εβδομαδιαία πρακτική συμμετέχοντας στις εξόδους με τα σκάφη lightning του ΝΑΟΒ.

ε) Μπορείτε να κάνετε χρήση της ειδικής έκπτωσης που σας παρέχουμε και να κάνετε windsurfing ή lightning

Το σκεπτικό και η επιθυμία μας, είναι ..το δίπλωμά σας να μην γίνει ένα κάδρο……. αλλά να σας δώσει γνώσεις και άπειρες δυνατότητες για εναλλακτικό τρόπο επαφής με την θάλασσα και την φύση !!!

Εγγραφη στισ ενημερωσεισ απο τον ΝΑυτικο Αθλητικο Ομιλο Βουλασ