Ο Αριστείδης Ρωμαίος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1984 και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΑΤΕΙ Κρήτης.  Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος Προπονητή Γ’ κατηγορίας και μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Προπονητών Ιστιοπλοΐας.  Από το 2016 έως σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τις ακαδημίες ιστιοπλοΐας.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και συγκεκριμένα με το Optimist σε μικρή ηλικία, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.   Σε ηλικία 13 ετών πέρασε στην κατηγορία σκαφών Laser,  στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες και Πανελλήνια Πρωταθλήματα ενώ αργότερα άρχισε να προπονεί την ομάδα Optimist του ίδιου Ομίλου .  Ασχολήθηκε επίσης με την κατηγορία σκαφών τύπου  Lightning, κερδίζοντας Πανελλήνια διάκριση.   Παράλληλα, από την ηλικία των 16 ετών, ασχολείται με την Ανοικτή Θάλασσα και συμμετέχει ως πλήρωμα σε πολλούς αγώνες, όπως Ράλλυ Αιγαίου, Ράλλυ Ιονίου και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ο Αριστείδης συνέχισε να προπονεί την ομάδα Optimist του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ από το καλοκαίρι του 2018 λόγω προβλημάτων μεταστέγασης αυτού του Ομίλου ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 προσελήφθη ως τακτικός προπονητής του ΝΑΟΒ .