Δελτίου Τύπου Αθλητικού Τμήματος LIGHTNING

Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Κλάσης Lightning.

12-14 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της Βούλας 37◦ 49.623’ Ν ● 23◦ 44.734’ Ε

Με επιτυχία διεξήχθη το Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Κλάσης Lightning από το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βούλας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της Βούλας

Οι συνθήκες για τα 10 σκάφη που συμμετείχαν ήταν απαιτητικές. Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε με άπνοιες και αρκετά χαμηλές εντάσεις ανέμου που απαιτούσαν λεπτούς χειρισμούς από τους ιστιοπλόους. Στη συνέχεια ο καιρός άλλαξε και επικράτησαν άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 18 μίλια δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις ικανότητες τους.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα κούρσες.

Το αγωνιστικό κομμάτι διεύθυνε με απόλυτη επιτυχία η κ. Ρούλα Φλουρή ως πρόεδρος της επιτροπής αγώνων. Στο πλευρό της, στο σκάφος επιτροπής, βρέθηκαν εθελοντές του ομίλου μας, ενώ το στήσιμο του στίβου ανέλαβαν οι έμπειροι προπονητές μας.

Την Κυριακή έγινε η τελετή απονομής επάθλων στους νικητές.

  • *🥇1η θέση overall και 1η θέση στο Πρωτάθλημα το σκάφος με αριθμό ιστίου GRE 15190 με κυβερνήτη τον Άγγελο Βασιλά και πλήρωμα τους Ευάγγελο Καφετζιδάκη και Γιώργο Βασιλά.
  • *🥈2η θέση overall και 2η θέση στο Πρωτάθλημα το σκάφος με αριθμό ιστίου GRE 15244 με κυβερνήτη τον Βασίλη Γουργιώτη και πλήρωμα τους Αλέξανδρο Τόλη και Λευτέρη Δέδε.
  • *🥉3η θέση overall το σκάφος με αριθμό ιστίου 15368 με κυβερνήτη τον KIMMO A AROMAA και πλήρωμα τους SAKARI PESOLA και ANTTI KANNINEN.
  • * 4η θέση overall και🥉3η θέση στο Πρωτάθλημα το σκάφος με αριθμό ιστίου GRE 15241 με κυβερνήτη τον Ιωάννη Χατζηκωνσταντινίδη και πλήρωμα τους Στέφανο Ραγκούση και Αθανάσιο Κασαπίδη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους του αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα ιδιαίτερα τους φίλους Φινλανδούς ιστιοπλόους που ταξίδεψαν από μακριά για να αγωνιστούν στο Πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές του ΝΑΟΒούλας για τη συμμετοχή τους στον αγώνα αλλά και στον προπονητή μας κ. Νίκο Βαζάκα για την προετοιμασία των αθλητών.

Η έφορος Δημοσίων Σχέσεων

Ιωάννα Βαμβακάρη