Δελτίο Τύπου : Γουρουνόπουλο 2021

Γουρουνόπουλο 2021

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας διοργάνωνε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 τον πρωτότυπο παράκτιο ιστιοπλοϊκό αγώνα για σκάφη ανοικτής θαλάσσης με την ονομασία «ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ 2021».

Τα 34 σκάφη με συμμετέχοντες 200 περίπου ιστιοπλόους συγκεντρώθηκαν στον όρμο της Βούλας περιμένοντας το σήμα εκκίνησης του πρώτου σκάφους που είχε προγραμματιστεί για τις 11:00.

Τους νικητές των 2 κατηγοριών, περίμενε ένα γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο, κι από ένα συμβολικό … σώβρακο με τα ονόματα όλων των σκαφών του αγώνα!!!  Επίσης ο πρώτος νικητής της πολυπληθέστερης  κατηγορίας κατέκτησε και το επαμειβόμενο έπαθλο που ήταν ένα γουρούνι σε μορφή κουμπαρά.

Το έθιμο του «Γουρουνόπουλου» ξεκίνησε το 2001 από έναν φιλικό αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης ανάμεσα στα Μέλη του ΝΑΟΒ, είχε, όμως, τέτοια επιτυχία που από το 2011 η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία το ενέταξε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης.

Το σκάφος NEPHELE ήταν ο πρώτος νικητής της πολυπληθέστερης κατηγορίας και πήρε το επαμειβόμενο έπαθλο.

Οι νικητές του αγώνα ανά κατηγορία ήταν οι εξής:

Κατηγορία ORC PERFORMANCE :

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΚΑΦΟΣ: NEPHELE   ΟΜΙΛΟΣ: Ι.Ο.ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Κατηγορία ORC SPORT :

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΔΗΜΑΣ ΣΚΑΦΟΣ : JMANIA ΟΜΙΛΟΣ : Ν.Ο.ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Η απονομή των επάθλων έγινε εν πλω στην περιοχή τερματισμού και ο ΝΑΟΒ τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες!