Προπονητές Optimist

Ο Πάχος Παπαστεφάνου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1984. Από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα με αρκετές πανελλήνιες πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες κυρίως στις κατηγορίες Finn και Star.

Είναι κάτοχος διπλώματος Προπονητή γ κατηγορίας ενώ είναι και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών Ιστιοπλοΐας. Έχει πιστοποιηθεί από τον Νορβηγικό νηογνώμονα με το πιστοποιητικό OFFSHORE PERSONAL SURVIVAL TRAINING COURSE”

Με την προπονητική άρχισε να ασχολείται το 2010. Σαν προπονητής έχει περάσει από τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας, Ναυτικό Όμιλο Δελφιναρίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και τελευταία το Ναυτικό Όμιλο  Άνδρου.  Ήταν προπονητής 2 μεγάλων ελλήνων αθλητών με συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες ενώ το 2014 και 2016 ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας Optimist στα βαλκανικά πρωταθλήματα της Ρουμανίας και της Ελλάδας αντίστοιχα

 

 

 

 

Νίκος Ιωαννίδης

Ο Νίκος Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος λυκείου και του ΙΕΚ Αγίου   Δημητρίου και στη συνέχεια απόφοιτος της σχολής προπονητών της Γενικής ΓραμματείαςΑθλητισμού σαν Προπονητής ιστιοπλοΐας τριγώνου.

Ο Νίκος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από την παιδική του ηλικία.

Αγωνίστηκε στις κατηγορίες Οptimist και Laser με διακρίσεις σε πολλές   διοργανώσεις.   Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται σαν προπονητής των αρχαρίων και της   προαγωνιστικής ομάδας των παιδιών που παρακολουθούν τις σχολές του ΝΑΟΒ

 

 

 

Προπονητές Laser

Γιώργος Φλωρίδης
Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σε ηλικία 9 ετών κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ιστιοπλοΐα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών με σκάφη τύπου Optimist.

Συνεχίζοντας σε αγωνιστικούς ρυθμούς αργότερα στις κατηγορίες 420, Laser Rdl και Laser St, κέρδισε σε πολλούς αγώνες σε διασυλλογικό και πανελλήνιο επίπεδο και πολλές εμπειρίες σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το 1998 αρχίζει την προπονητική του πορεία στον ΕΝΟΑ αναπτύσσοντας τις ακαδημίες των νέων ιστιοπλόων που γνώρισαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πανελλήνιες νίκες και προκρίσεις στις εθνικές ομάδες.

Το 2000 παράλληλα με την προπόνηση των ομάδων, του έγινε πρόταση να εκπροσωπήσει και να προπονήσει την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή ομάδα των Special Olympics Hellas στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Χρόνινγεν της Ολλανδίας.

Επιστέφοντας με τρία (3) χρυσά μετάλλια και ένα (1) ασημένιο έλαβε πρόσκληση από την διεθνή επιτροπή των Special Olympics για το test event (2002) του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γινόταν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το 2003.

Το 2001 εργάζεται στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας χτίζοντας γρήγορα μια δυνατή ομάδα στην κατηγορία Optimist με αρκετές διακρίσεις και νέους ιστιοπλόους.
Το 2002 και 2003 αναλαμβάνει καθήκοντα εθνικού διαιτητή – κριτή (NDO) στα δυο test event της Ολυμπιάδας καθώς επίσης και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μετά την ολοκλήρωση σχολής προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού απέκτησε την άδεια προπονητή ιστιοπλοΐας Β’ κατηγορίας.

Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βούλας στην κατηγορία των Laser οδηγώντας τους αθλητές του ομίλου με αποτελέσματα σε πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα καθώς και την καθοδήγηση τους σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Παράλληλα υποδέχεται τους νέους και μελλοντικούς ιστιοπλόους βοηθώντας στο τμήμα αρχαρίων του ομίλου με παιδιά από ηλικίες 7-12 ετών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Ακολουθηστε μας στο Facebook

Εγγραφη στισ ενημερωσεισ απο τον ΝΑυτικο Αθλητικο Ομιλο Βουλασ