1. Προπονητές Optimist – Optimist Αγωνιστική

Πάχος Παπαστεφάνου

Ο Πάχος Παπαστεφάνου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1984. Από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα με αρκετές πανελλήνιες πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες κυρίως στις κατηγορίες Finn και Star.

Είναι κάτοχος διπλώματος Προπονητή γ κατηγορίας ενώ είναι και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών Ιστιοπλοΐας. Έχει πιστοποιηθεί από τον Νορβηγικό νηογνώμονα με το πιστοποιητικό OFFSHORE PERSONAL SURVIVAL TRAINING COURSE”

Με την προπονητική άρχισε να ασχολείται το 2010. Σαν προπονητής έχει περάσει από τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας, Ναυτικό Όμιλο Δελφιναρίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και τελευταία το Ναυτικό Όμιλο  Άνδρου.  Ήταν προπονητής 2 μεγάλων ελλήνων αθλητών με συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες ενώ το 2014 και 2016 ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας Optimist στα βαλκανικά πρωταθλήματα της Ρουμανίας και της Ελλάδας αντίστοιχα


2. Προπονητές Optimist – Optimist Προαγωνιστική

Γιώργος Γεωργαλάς

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθηνά το 1995 ,  είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και κάτοχος του διπλώματος προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου της σχολής της Γενικής  Γραμματείας Αθλητισμού.   Ξεκίνησε ιστιοπλοΐα το 2005 στην ακαδημία optimist του Ολυμπιακού. Το 2007 άρχισε να αγωνίζεται στην κατηγορία Laser 4,7 όπου ήταν μέλος της εθνικής ομάδας το 2011 και το 2012 καθώς και το 2013 στα Laser Radial.

Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες με πολύ καλά αποτελέσματα. Από το 2014 ασχολείται με την προπονητική σε κατηγορίες Optimist και Laser ενώ έχει περάσει σαν προπονητής από τον Ολυμπιακό τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Χανίων και τον Ναυτικό όμιλο Λαγονισίου.  Από το καλοκαίρι του 2019 εργάζεται ως προπονητής της προ-αγωνιστής ομάδας του ΝΑΟΒ.


3. Προπονητές Optimist – Optimist Αρχάρια

Αριστείδης Ρωμαίος

Ο Αριστείδης Ρωμαίος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1984 και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΑΤΕΙ Κρήτης.  Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος Προπονητή Γ’ κατηγορίας και μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Προπονητών Ιστιοπλοΐας.  Από το 2016 έως σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τις ακαδημίες ιστιοπλοΐας.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και συγκεκριμένα με το Optimist σε μικρή ηλικία, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.   Σε ηλικία 13 ετών πέρασε στην κατηγορία σκαφών Laser,  στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες και Πανελλήνια Πρωταθλήματα ενώ αργότερα άρχισε να προπονεί την ομάδα Optimist του ίδιου Ομίλου .  Ασχολήθηκε επίσης με την κατηγορία σκαφών τύπου  Lightning, κερδίζοντας Πανελλήνια διάκριση.   Παράλληλα, από την ηλικία των 16 ετών, ασχολείται με την Ανοικτή Θάλασσα και συμμετέχει ως πλήρωμα σε πολλούς αγώνες, όπως Ράλλυ Αιγαίου, Ράλλυ Ιονίου και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ο Αριστείδης συνέχισε να προπονεί την ομάδα Optimist του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ από το καλοκαίρι του 2018 λόγω προβλημάτων μεταστέγασης αυτού του Ομίλου ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 προσελήφθη ως τακτικός προπονητής του ΝΑΟΒ .