Προαγωνιστικό-προχωρημένο τμήμα

Σε αυτό το τμήμα θεωρούμε δεδομένο ότι υπάρχουν οι βασικές γνώσεις για τους χειρισμούς σε ένα κρουαζιεράδικο ιστιοπλοϊκό. Εστιάζουμε στην αγωνιστική συμπεριφορά του σκάφους και του πληρώματος.

Ο σκοπός του προ-αγωνιστικού είναι να ενταχθούμε στον υπέροχο κόσμο των ιστιοπλοϊκών αγώνων . Η ευγενής άμιλλα συνδυαζόμενη με την ευστροφία στην στρατηγική, την τακτική και την σωστή προπόνηση, μας εντάσσουν σε δυνητικούς νικητές σε ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά σπορ.

Η ιστιοπλοΐα είναι από τα σπορ που δεν υφίσταται η έννοια του ντόπινγκ. Ή ένταξη τα Σαββατοκύριακα στις ιστιοπλοϊκές παρέες, και το κοινό άθλημα, ενεργούν , πολλές φορές σαν καταλύτης στην καθημερινή μας πίεση.

Το τμήμα έχει θεωρητικές γνώσεις, αρκετή προπόνηση στην θάλασσα, και αγώνες. Μαθαίνουμε λεπτομερή την χρήση των Μπαλονιών, του σπινακόξυλου, της Τζένοας, της Μαίστρας, και βέβαια την λεπτομερή συμπεριφορά του σκάφους. Παράλληλα γίνεται ενημέρωση για τους κανόνες του παιχνιδιού και των αγώνων, της επήρρειας της μετεωρολογίας και όλων των παραγόντων που μπορεί να κάνουν την διαφορά μεταξύ νίκης και απλής συμμετοχής.