Τα σκάφη Lightning είναι στιβαρά ιστιοπλοϊκά με πολλές και μεγάλες παρουσίες σε διεθνείς αγώνες και με διεθνή ομοσπονδία. Απευθύνονται σε Ιστιοπλόους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν ήδη γνώσεις ιστιοπλοΐας είναι απόφοιτοι σχολών Ανοιχτής θαλάσσης, είτε είναι αθλητές τριγώνου.
Σαν σκάφος έχει προϊστορία από το 1938 φτιάχτηκε από τον Olin Stephens και απευθυνόταν σε ιστιοπλόους της λίμνης. Έκτοτε έγιναν βελτιώσεις και είναι διάσημο , διότι είναι ένα ασφαλές σκάφος με ίδια στοιχεία ιστιοφορίας με ένα μεγαλύτερο σκάφος. Έχει Μαΐστρα, Τζένοα, Μπαλόνι και καρίνα!!.

 

 

 

Με το Lightning Ασχολούνται πολλoί ιστιοπλόοι και έχει κερδίσει πολύ κόσμο, γιατί είναι ένα εύκολο σκάφος στην μεταφορά του στο στήσιμό του και στην χρήση του και δεν χρειάζεται πολύ πλήρωμα, από 2-4 άτομα. Χαρακτηρίζεται σαν DAY SAILER . Αξίζει να δοκιμάσει κάποιος που εχει κάνει ιστιοπλοΐα , και δεν θέλει απαραίτητα να γίνει αθλητής. Τα μαθήματα είναι κάθε Σαββατοκύριακο

.

 

 

 

Στον ΝΑΟΒ έχουμε τον κ.Νίκο Βαζάκα,

Προπονητή με διεθνή αναγνώριση και στον αθλητικό τομέα του lightning.

Ασχολείται όλο τον χρόνο και έχει πολλούς παλαιούς και νέους πιστούς φίλους της ιστιοπλοίας.

Μια επίσκεψη σας τα Σαββατοκύριακα στον όμιλο και μια δοκιμή να κάνετε, θα πειστείτε ότι είναι πραγματικά ένα χαρισματικό πανέμορφο σκάφος , σε συνδυασμό με τον ΝΑΟΒ και το όλο περιβάλλον.

 

Νίκος Βαζάκας  6976 630862