ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016   
 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ LIGHTNING ΣΤΟ ΝΑΟΒ – 3 & 4/12/2016

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΝΑΟΒ για την επανένταξη των σκαφών τύπου Lightning στις αναγνωρισμένες στην Ελλάδα κατηγορίες, οργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου διασυλλογικοί αγώνες.

Ενώ ο περισσότερος κόσμος αυτό το κρύο Σαββατοκύριακο ήταν σε ένα ζεστό χώρο, 24 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στους αγώνες με τα μικρά Lightning. Αν τους έβλεπες, στον κόλπο της Βούλας, θα έλεγες πως μάλλον είναι τρελοί. Όμως η χαρά που παίρνεις από την συμμετοχή και το ταξίδεμα ενός Lightning δεν περιγράφεται. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις.

Το ίδιο αισθάνονται και οι 6 Φιλανδοί που ήρθαν από την παγωμένη χώρα τους για να συμμετάσχουν τους αγώνες αυτούς και ζήλεψαν που εμείς μπορούμε όλο το χρόνο να χαιρόμαστε την θάλασσα. Στην Φιλανδία όλα είναι παγωμένα αυτή τη στιγμή.

Ο επόμενος διασυλλογικός αγώνα με σκάφη Lightning που θα διοργανώσει ο ΝΑΟΒ είναι το Πανελλήνιο Κύπελλο τον Απρίλιο του 2017  .

    ΙΟΥΛΙΟΣ 2016         

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΦΩΝ ΤΥΠΟΥ “LIGHTNING

Στην όμορφη πόλη της Μαρσάλα, στο δυτικότερο άκρο της Σικελίας και στον όμιλο Circolo Velico φιλοξενήθηκαν από 29/6 έως 3/7 οι φετινοί Ευρωπαϊκοί αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Lightning.  Συμμετείχαν δυο Ελληνικά σκάφη και τα 2 από τον ΝΑΟΒ.

Το Midnight Drift με κυβερνήτη τον βοηθό προπονητή της σχολής Lightning του ομίλου και έμπειρο ιστιοπλόο Δημήτρη Σταθόπουλο και πλήρωμα τις μαθήτριες της σχολής Δήμητρα Δρούλια και την 16 χρονη Χριστίνα Καρδάμη, η όποια και τιμήθηκε με το βραβείο νεαρότερου συμμετέχοντος αθλητή κατετάγη 5ο στην γενική κατάταξη παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε (έκοψε επίτονο την 1η μέρα των αγώνων).

Η δεύτερη ελληνική συμμέτοχη ήταν το σκάφος Nexus Light με κυβερνήτη τον Απόστολο Καλπάκα και πλήρωμα τον αδελφό του Γιώργο και τον Φιλανδό Erik Hartman.

Την πρώτη και την τελευταία ημέρα έπνεαν αρκετά δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 22-25 μίλια. Την δεύτερη μέρα δεν διεξήχθησαν κούρσες λόγω άπνοιας, ενώ την τρίτη ημέρα η τρίτη κούρσα διεκόπη 50 μέτρα πριν το ελληνικό σκάφος Midnight Drift τερματίσει πρώτο, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα σε εκείνο το σημείο του αγώνα, την αναρρίχηση του στην πρώτη θέση της γενικής.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή της επιτροπής αγώνων, που σημειωτέον αποτελείτο μόνο από Ιταλούς κριτές, σχολιάστηκε έντονα και προκάλεσε διαμαρτυρίες και παράπονα από τα Ελληνικά πληρώματα.

Στην σεμνή τελετή απονομής ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου, πιθανότατα στις λίμνες της Ελβετίας, με την ευχή οι συμμετοχές να είναι περισσότερες και τα παρατράγουδα λιγότερα. Η μεθεπόμενη χρονιά, το 2018, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς καθότι η χώρα μας με πρωτοστατούντα τον ΝΑΟΒ διεκδικεί την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων της κατηγορίας Lightning.