Αποτελέσματα αγώνα αθλητών του ΝΑΟΒ στον Ν.Ο. Δελφινάριο 16-17 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Το διήμερο 16-17 Μαρτίου 2019 ο Ν.Ο. Δελφινάριο διοργάνωσε διασυλλογικό αγώνα για σκάφη τύπου optimist, με την επωνυμία “Σπύρος Παπαδής”.

Στην κατηγορία “παίδων-κορασίδων” συμμετείχαν 55 αθλητές και αθλήτριες. Λόγω του άστατου καιρού διεξήχθησαν 4 συνολικά κούρσες και ο αθλητής του ΝΑΟΒ Γιάννης Τουρνής, αναδείχτηκε 1ος νικητής και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία “αγόρια-κορίτσια”, όπου ολοκληρώθηκαν επίσης 4 κούρσες και συμμετείχαν 65 περίπου παιδιά, ο αθλητής του ομίλου μας Ευάγγελος Κουκούδης κατέκτησε την δεύτερη θέση, χάνοντας την πρωτιά στην ισοβαθμία με τον συναθλητή του από την Χαλκίδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα optimist που διεξήχθη σε δύο φάσεις (η δεύτερη σε διοργάνωση ΝΑΟΒ) οι αθλητές μας Ευάγελος Κουκούδης, Γιάννης Τουρνής και Βασίλειος Κουκούδης πέτυχαν να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Οι διακρίσεις για τα optimist του ΝΑΟΒ που υπομονετικά περίμεναν ο όμιλος, οι γονείς, τα παιδιά, αλλά κι ο προπονητής μας Πάχος Παπαστεφάνου, που ανέλαβε την εντελώς ανανεωμένη ομάδα αθλητών μετά την αποχώρηση του επί σειρά ετών επιτυχημένου προκατόχου του Ζαννέτου Μαλατέστα, άρχισαν να έρχονται!

Η κληρονομιά που βρήκε ο Πάχος ήταν σίγουρα βαριά, αφού τα προηγούμενα χρόνια  ο όμιλος μας, πέραν του εξαιρετικού προπονητή, ευτύχησε να έχει στις τάξεις του μια πλειάδα ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών που μετά από συχνές κι επαναλαμβανόμενες νίκες, σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες, έκλεισαν τον κύκλο τους και … συνταξιοδοτήθηκαν!

Ο Πάχος ανέλαβε λοιπόν πριν δυο χρόνια να ξαναβάλει το τραίνο των διακρίσεων και του πρωταγωνιστικού ρόλου της ομάδας optimist του ΝΑΟΒ πίσω στις ράγες του.
Ξεκίνησε με καινούργια παιδιά, με εντελώς νέα ομάδα και εργαζόμενος άοκνα σε αυτό το χρονικό διάστημα, φαίνεται πως καταφέρνει σιγά-σιγά να επαναφέρει την αίγλη (αλλά και τις νίκες) στα optimist του ομίλου μας.
Χαιρετίζουμε θερμά την προσπάθεια και τις επιτυχίες των παιδιών μας και θα ήμαστε κοντά τους για να παρακολουθούμε  (και να καμαρώνουμε) την πορεία και την εξέλιξή τους.
Με τα επιτεύγματα τους αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως με εντατική προπόνηση, ισχυρή θέληση, επιμονή και ομαδική δουλειά (γιατί οι νίκες δεν έρχονται το Σ/Κ των αγώνων, αλλά από την προπόνηση όλων των προηγουμένων Σ/Κ) τα θετικά αποτελέσματα αναπόδραστα θα έρθουν!
Κι αυτό, εκτός από τα κύπελλα και τα μετάλλια που φέρνει (έλασσον), αποτελεί σημαντικό μάθημα ζωής για τα πιτσιρίκια της ομάδας (μείζον)!

Με το καλό οι επόμενες διακρίσεις!
Όπως και να το κάνουμε ο ΝΑΟΒ και τα optimist είναι οντότητες συγγενικές και έννοιες άρρηκτα συνυφασμένες στην ιστορία της συγκεκριμένης ιστιοπλοϊκής κατηγορίας!

ΓΓΚ