Δελτίο Τύπου για τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Αθηνών

ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΒ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Ολοκληρώθηκαν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Αθηνών για τις κατηγορίες ILCA4 και Optimist.

Οι αγώνες ανέδειξαν τους ιστιοπλόους οι οποίοι μαζί με όσους ξεχώρισαν από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα Β. Ελλάδας, Ν. Ελλάδας και Νήσων Αιγαίου θα αγωνιστούν στον τελικό πρόκρισης για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας.

Οι 6 ιστιοδρομίες στην κατηγορία ILCA4 διεξήχθησαν σε 2 φάσεις. Το πρώτο σκέλος του αγώνα διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας ενώ το δεύτερο και τελευταίο σκέλος στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ελευσίνας.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας εκπροσωπήθηκε επάξια από 8 αθλητές. Εξέχουσα επιτυχία ανάμεσα στους συνολικά 60 αθλητές 13 ομίλων αποτελεί η πρόκριση των Ευάγγελου Κουκούδη και Χριστίνας Μένη οι οποίοι εξασφάλισαν τη θέση τους στον αγώνα πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα.

 

 

Μετά τις 8 συνολικά ιστιοδρομίες στην κατηγορία OPTIMIST που πραγματοποιήθηκαν στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου 2022 στο ΝΟΚΒ και στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2022 στο ΣΕΑΝΑΔΠ ΝΑΟΠ ξεχώρισε ο αθλητής μας Νέστορας Μιχάλαινας που εξασφάλισε και αυτός μια θέση για τον αγώνα πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες δυνατού αέρα και κύματος αλλά και το πόσο δοκιμάστηκαν οι αθλητές στις πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν και κατέστησαν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα ιδιαίτερα απαιτητικά ο Ν.Α.Ο.Βούλας είναι υπερήφανος για όλους τους αθλητές του που κατέβαλαν τη μέγιστη προσπάθεια.

Θερμά συγχαρητήρια στους προπονητές μας κ. Γιώργο Φλωρίδη, κ. Πάχο Παπαστεφάνου και κ. Γιώργο Γεωργαλά για την εξαιρετική δουλειά που καταβάλουν έτσι ώστε οι αθλητές του Ν.Α.Ο.Βούλας να είναι πάντα σε αγωνιστική ετοιμότητα και να ξεχωρίζουν.