Πανελλήνια Νίκη για την Χριστίνα Μενη Αθλήτρια του ΝΑΟΒ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η 31η Athens International Sailing Week 2022, μια σημαντική διοργάνωση υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας (Ν.Α.Ο.Β.) συμμετείχε με τους αθλητές και τις αθλήτριές του.

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου η αθλήτριά μας Χριστίνα Μένη τερμάτισε 3η Overall στην κατηγορία ILCA6 και εξασφάλισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την 3η θέση Γυναικών και την 3η θέση Νέων Γυναικών.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης, στον Φαληρικό όρμο, όπου διεξάγονταν οι ιστιοδρομίες της κατηγορίας ILCA4, με συνεχείς αλλαγές στη διεύθυνση και στην ένταση του ανέμου, έκαναν τον αγώνα πολύ απαιτητικό για τους συμμετέχοντες.

Στην κατηγορία των κοριτσιών οι αθλήτριές μας Μιχάλαινα Δανάη και Χανδρινού Χριστίνα κατέκτησαν την 6η θέση και την 11η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 40 αθλήτριες. Ενώ στην κατηγορία των αγοριών όπου συμμετείχαν συνολικά 79 αθλητές οι θέσεις μας ήταν:

  • Θεοδωράκης Νικόλαος-Πέτρος 6ος
  • Κερράς Φίλιππος 57ος
  • Τσαβδαρίδης Χρήστος 60ος
  • Βελισσαρόπουλος Μιχαήλ 76ος

Η κατηγορία των Optimist είχε ως έδρα το Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης και θαλάσσιο στίβο τον όρμο της Βάρκιζας.

Εκεί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, έμπειροι αθλητές υψηλού επιπέδου έδωσαν μάχη για την καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη αλλά και για την αποκόμιση εμπειριών. Στην κατηγορία των κοριτσιών η αθλήτρια μας Αθανασούλια Ιωάννα Χριστίνα κατέκτησε την 47η θέση ανάμεσα σε 73 αθλήτριες. Ενώ στην κατηγορία των αγοριών όπου συμμετείχαν 127 αθλητές οι θέσεις μας ήταν:

  • Μιχάλαινας Νέστορας 16ος
  • Κιούπης Κωνσταντίνος 63ος
  • Παπαβασιλείου Γιώργος 75ος
  • Κοζανίτης Γρηγόρης 78ος
  • Αλεξάνδρου Ιάσονας 101ος
  • Κοζανίτης Μάρκος 122ος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΟΒούλας συγχαίρει όλους τους αθλητές μας για την προσπάθεια τους και ευχαριστεί θερμά τους γονείς των παιδιών για την στήριξή τους, τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στον Όμιλό μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους προπονητές μας κ. Γιώργο Φλωρίδη, κ. Πάχο Παπαστεφάνου και κ. Γιώργο Γεωργαλά οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προετοιμασία και στην υποστήριξη των αθλητών/τριών μας. Η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί με μοναδικό στόχο να αναδειχθούν τα αυθεντικά ταλέντα και να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του ΝΑΟΒούλας

Ιωάννα Βαμβακάρη